inloggen

EV-Box-systemen: algemene informatie en verwijzingen

EV Box-systemen zijn universele oplaadpunten voor voertuigen met een elektrische motor. De producten zijn in Nederland ontwikkeld en gefrabriceerd en zijn van hoge kwaliteit. De oplaadstations mogen zowel gebruikt worden in openbare als gesloten ruimten en zijn bovendien stijlvol en gebruiksvriendelijk vormgegeven. De maximale oplaadcapaciteit is afhankelijk van de beschikbare stroomvoorziening op de locatie. In een woning ligt dat vermogen vaak een stuk lager dan bij grote gebouwen.

Het systeem werkt als volgt. Activering van het oplaadstation kan met een speciale (RFID/NFC) kaart of door middel van een mobiele telefoon. De data die wordt ontvangen, dient persoonlijke gegevens te bevatten. Op deze manier kunnen tankpogingen van niet-geautoriseerde personen worden geweigerd, en tankbeurten van geautoriseerde personen kunnen worden geregistreerd. Het oplaadpunt heeft twee gestandaardiseerde EV-stekkers. Scooters en bromfietsen kunnen worden opgeladen met behulp van de speciaal ontwikkelde Ceeplus-omvormer.

EV-Box-systemen kunnen conform de wensen van de klant gefabriceerd en geleverd worden. Hierbij kan worden gedacht aan verschillende montage-mogelijkheden, maar ook aan diverse kleurvariaties of de voorziening van tekst of logo's.

Vermogen
De EV Box-systemen zijn in de volgende capaciteiten leverbaar:
- 16A-230V - 1 fase
- 16A-400V - 3 fases
- 32A-400V - 3 fases (maximaal 2x)

Er zijn diverse modellen leverbaar:
- het wandmodel
- het paalmodel
De producten zijn leverbaar in diverse configuraties.

Kosten en subsidies:
De kosten van het opladen zijn twee tot driemaal lager dan bij benzinegebruik. Elektrische voertuigen bevatten bovendien minder bewegende onderdelen, waardoor zij minder onderhoudsgevoelig zijn dan benzinevoertuigen. Ook kan aansluiting in aanmerking komen voor subsidie. Elektrische voertuigen zijn daarnaast vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Leaserijders betalen tot 2012 geen bijtelling, daarna 7%.

Bezoek voor meer informatie de website van EV-Box of neem contact met ons op.

realisatie: Tip ICT Services